Lyd by Dissing – Nyt dansk højttaler brand

Lyd by Dissing er et nystartet dansk højtaler brand der ønsker at vende op og ned på fordommen om at gode højtalere skal være store standerhøjtalere, der helst skal placeres så langt fra en væg som muligt.

 

Faktisk er de gået i en helt anden og ganske interesant retning.
Deres højtalere er designet til at hænge på væggen. Den første model hedder Copenhagen On Wall.

 

Til spørgsmålet om hvorfor de har valgt at fokusere på væghøjtalere, svarer direktør Tue Dissing

 

Man ser jo alt for tit at store flotte højtalere bliver skubbet meget tæt op ad væggen for at gøre plads til stuens andre lækre møbler. Det er jo synd, for der kommer de jo slet ikke lydmæssigt til sin ret og det vil vi gerne gøre vores til at lave om på. God lyd kan sagtens hænge på væggen

 

Højtaleren er bestykket med to styk 5″ aluminums bas-mellemtone enheder og én 1″ keramisk diskant monteret i en waveguide.

 

Højtaren er opbygget som en to-vejs konstruktion og delefrekvensen ligger ved 2kHz, hvilket er muligjort ved hjælp af waveguiden.
Den høje følsomheden på hele 91dB gør dette til en yderst dynamisk højtaler.

 

Der er lagt stor vægt på finish her. Den halvmatte finish står meget flot til det lyse og åbne udtryk der er i dansk møbeldesign. Dette er en elegant højtaler og den passer perfekt ind i et moderne dansk hjem.

Da højtaleren produceres efter ordre er det muligt at få den leveret i flere forskellige træsorter. Som standard leveres den i ask, egetræ og valnød. Hvis der ønskes mere eksotiske træsorter er dette naturligvis også muligt.

AUTHOR - Tue Dissing

Founding director of Lyd By Dissing and a passionated hifi and music lover, with a taste for good sound, wine and (not to forget) beers.